İZAK Kulüp Başkanı Sn KURTCAN’a Büyük Başarılı..

Aycan Kurtcan Polonya’da Şampiyon
Yüksek Atlama Türkiye eski rekortmeni ve İzmir Atletizm Spor Kulübü Başkanı Aycan Kurtcan , Master atlet olarak da her yarışta başarılarına yenilerini ekliyor .
Polonya’nın Torun şehrinde bugün başlayan ve davetli olarak katıldığı 27. Polonya Ulusal Masterler Şampiyonasında 45-49 yaş grubu yüksek atlamada 1.46m. Şampiyon olarak sezona güçlü bir başlangıç yaptı . Aycan Kurtcan “En son 2017 Mart ayında Güney Kore’nin Daegu şehrinde yapılan Dünya Şampiyonasında bronz madalya kazandım . Ve bu yarıştan bir yıl sonra ilk defa yüksek atladım . Bu derece benim için sürpriz oldu ve Mart ayında katılacağım Balkan Masterler Şampiyonası ve Avrupa Masterlerler Şampiyonası için motive etti. Bu organizasyona 96 Kadın , 368 Erkek toplam 464 Master atlet katıldı. Bu muhteşem bir sayı… Polonya’da atletizmin ne kadar yaygın olduğu ve sevildiğinin göstergesi … Elbette atletizmdeki başarılarının da sebebi… Ayrıca Yüksek atlamada 55 yaş grubunda yarışan Urszula Kielan 1980 Moskova olimpiyatlarında 1.94 m. ile gümüş madalya kazanmış bir atlet ve birlikte yüksek atlamak elbette büyük bir onur ve heyecandı .
2019 yılında Torun’da bu salonda Dünya Masterler Atletizm Şampiyonası yapılacak. Bu şampiyona tanıtımına çok önem veriyorlar. Muhteşem bir organizasyonda Türkiye’yi temsil ettiğim için çok mutluyum . “ dedi.

Şubat 24, 2018