İZAK’ta ATA’DAN ANA’YA KOŞUSUNDA KUPA YAĞMURU

ATA’DAN ANA’YA KOŞTULAR 12 KUPA KAZANDILAR
İzmir’de bugün Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Ata’dan Ana’ ya Yol Kuşusu’na katılan İZAK’lı atletler kupaları topladı ve toplam 12 kupa ile rekor kırdı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın mezarının bulunduğu Karşıyaka, anlamlı etkinliğe bir kez daha ev sahipliği yaptı. Karşıyakalılar Atasını ve Zübeyde Anne’yi, ‘Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu’ ile bu yıl 24. kez andı.
Koşu, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın da katılımıyla Karşıyaka İskele’den başladı. Her yaştan 1081 sporcunun katıldığı koşuda , Yalı Caddesi’ni takip eden sporcular Girne Caddesi’nden Atatürk Caddesi’ne dönüp, 3,6 kilometrelik parkur sonunda Zübeyde Hanım Kabri’ne ulaştı. 33 farklı kategoride gerçekleşen koşuda; İzmir’in çevre ilçelerinden sporcular da yer aldı. Engelli sporcuların da bulunduğu koşuda en küçüğü 10, en büyüğü ise 85 yaşındaki Atatürk sevdalıları kupalarını aldı.
Yarışmada kulübümüzü temsil eden sporcularımızdan kadınlarda ;
Berfin Uzak 1., Elif Irmak Ömeroğlu 1., Karya Akgün 1., Fatma Anter 1., Nursel Çakmak 1. ve
Selma Akgün 2., Gamze Bekdaş 2. Fehime Özkan 2., olurken erkeklerde ise
Ayhan Çalışkan 1., Mehmet Aydıngör 1., Çelebi Erkal 3. , Yaşar Anter 3. ve Veysel Uyanık’ta 4. olarak büyük başarı elde ettiler .
Ayrıca kulübümüzün alt yapı sporcularından ; Nuran Gün , Ecem Gürler , Gülizar Köksal, Simge Köksal , Tuana Yıldırım , İlkim Altunbulak, Sıla Keçeli , Elif Ilgaz, Hatice Avcı, Esra Cankurtaran, Dilay Erdoğan , Beren Taşdelen de bu özel ve anlamlı koşuda kulübümüzü temsil ettiler . Kulübümüz Başkan Yardımcısı Harun Taşdelen ‘de sporcularımıza destek verdi .İzmir’de Atletizm’i geniş kitlelere yaymayı hedef edinen
Atletizm Spor Kulübü ailesi olarak kulübümüzü temsil eden bütün sporcularımızı kutlarız . Ve emeği geçen antrenörlerimiz Yaşar Anter , Hanife Sancak ve Turgay Akçay’ı da kutlar , teşekkür ederiz. Sayenizde İZAK her yerde…
Atletlerimiz bu hafta sonunda yapılacak olan ve yaklaşık 12 bin kişinin katılacağı Uluslararası İstanbul Maratonu’nda kulübümüzü temsil edecekler.
Not; Haber ve fotoğraflar için Yaşar Anter ‘e ve her zaman fotoğraf desteği veren Ahmet Hoşafçı’ya teşekkür ederiz.


Kasım 6, 2017